VERITASKLINIKEN

Kärlbehandling

Blodkärl i ansiktet | Veritaskliniken

Synliga kärl i ansiktet eller kärl på kroppen är något som kan upplevas beklämmande och är en vanlig behandling hos oss. Vi arbetar med olika tekniker beroende på om blodkärlen du vill bli av med sitter i ansiktet eller på kroppen.

Blodkärl i ansiktet

Ytliga blodkärl i ansiktet är vanliga och kallas telangiectasias. Dessa tunna kärl runt näsan eller på kinderna är små blodkärl nära hudens yta som ofta är en följd av solexponering eller att du lider av hudsjukdomen Rosacea. Ibland uppträder kärlen som ett end rött område.

Om du lider du Portvins märke, Skadade kapillärer, Diffus rodnad, Hemangiom eller Körsbärs angiomas till följd av många eller stora kärl som ligger direkt under huden behandlar vi dessa effektivt med IPL.

Ytliga blodkärl, Rosacea och röda blodkärl i ansiktet behandlar vi med IPL.

IPL - behandling
Korta säkra ljuspulser riktas direkt mot kärlet. Ljuset omvandlas till värme som förstör proteinet i kärlväggen, vilket leder till att kärlen gradvis försvinner efter behandlingen.

Antal behandlingar
Antalet behandlingar varierar från en till 1-3 beroende på placering och antal kärl.

Blodkärl på kroppen

Åderbråck på benen i någon form förekommer hos åtminstone 1/3 av vår befolkning. Det är främst kvinnor som drabbas och förekomsten ökar med åldern. Åderbråck är utvidgning av venerna. Orsakerna är flera; bland annat ärftlighet, graviditet, hormonell status, stillasittande arbete som alla leder till att venklaffarna slutar fungera p.g.a. förhöjt tryck i venväggen. En minoritet av patienterna (20 %) har många stora åderbråck som leder till underbenssvullnad, eksem och sår och bör på medicinska indikationer i första hand åtgärdas kirurgiskt. En majoritet (80 %) av patienter har kosmetiska besvär i form av ytliga ådernät och små åderbråck. På Veritaskliniken behandlar vi ytliga ådernät/åderbråck på kroppen med Nd YAG laser.

Nd YAG laser behandling
Laserenergin absorberas av blodpigmentet i ådernäten vilket skapar värme som leder till att kärlväggen och därmed kärlet förstörs. Blodet hittar nya vägar i djupare kärl och kroppens immunceller tar hand om det behandlade kärlet.

Antal behandlingar
Merparten av patienterna behöver upprepade behandlingar.

Klarna