VERITASKLINIKEN

Muskelavslappnande

Botox | Veritaskliniken

En enkel, snabb och smärtfri metod för att förhindra uppkomsten av rynkor och släta ut rynkor samt fina linjer i ansiktet.

I estetiskt syfte använder vi muskelavslappnande för att förhindra mimik som skapar rynkor och veck, det vill säga rynkor orsakade av ansiktets muskler, exempelvis tvärgående rynkor i pannan, argrynkan mellan ögonbrynen och för kråksparkar runt ögonen men också för att lyfta ögonbryn eller justera överläppen vid ett gummy smile.

Muskelavslappnande behandlingarna har använts sedan 1950-talet vid medicinska behandlingar. En vanlig missuppfattning är att behandlingen totalt förlamar ansiktsmuskulaturen på ett onaturligt sätt. Så är inte fallet. Din behandlande läkare/sjuksköterska har som mål att begränsa ditt ansiktes spänningar som ger upphov till rynkor utan att förhindra ditt sätt att uttrycka dig.

Muskelavslappnande behandlingen används även vid migrän, spänningshuvudvärk samt överdriven svettning i handflator och armhålor.

Tillvägagångsätt

Resultatet av behandlingen syns inom 7-14 dagar. Uppföljningsbesök görs efter 2 veckor. Oftast kvarstår resultatet av en enskild behandling i 3-4 månader. Därefter bör behandlingen upprepas och för varje gång varar resultaten längre. I många fall kombineras behandling med fillers (behandlar redan uppkomna rynkor) för optimalt resultat.

Behandlingen utförs av läkare/sjuksköterska.
Muskelavslappnande bör ej utföras under graviditet eller amning.

Klarna