VERITASKLINIKEN

Solskydd

Att vistas i solen och exponeras så att du blir röd och bränner dig är skadligt för huden. Det är viktig att vara försiktig men också viktigt att inte undvika solen helt. Solljuset har en viktig roll i bildandet av D-vitamin i huden och D-vitamin i sin tur är viktigt för en normal tillväxt, ett starkt skelett och ett välfungerande immunförsvar. Att vistas lagom i solen är därför bra för kroppen och för att det ska bli just lagom och inte skadligt solande är det viktigt att skydda kroppen med kläder eller med solskyddsfaktor.

Hos oss kan du köpa avancerad hudvård med solskyddsfaktor.

Här kommer tips på hur du kan tänka kring val av solskyddsfaktor och för att skydda dig hela dagen.

  • Använd alltid en högre solskyddsfaktor i ansikte, på hals och dekolletage. Här är vår hud som känsligast.
  • En tumregel att tänka kring hur högt solskydd du bör ha är att tänka solskyddet gånger den tid det tar för dig att bli bränd dig utan solskydd. Det vill säga om du blir röd av att vistas 30 minuter i solen utan solskydd och om du tar ett solskydd med spf 23 så kan du vistas 11h och 30 min längre i solen tills du blir röd alltså 23 gånger så lång tid. Detta förutsatt att solskyddet är intakt vilket är extremt svårt att uppnå så ta för vana att smörja in dig flera gånger om dagen.
  • Smörj in dig 15 minuter innan du ska börja vistas i solen
  • Solen är som starkast mellan klockan 11-15. Under denna tid bör du smörja in dig varannan timme för att fylla på med solskydd.
  • Smörj in dig efter varje gång då badat.

Rutnät Lista

8 artiklar

Klarna